Hlavní obsah

Vicemistr světa Modrič nesouhlasí se zkrácením cyklu fotbalového MS

Záložník Realu Madrid a držitel Zlatého míče za rok 2018 Luka Modrič nesouhlasí se zkrácením cyklu mistrovství světa na dva roky. Podle šestatřicetiletého chorvatského fotbalisty v takovém případě šampionát ztratí na výjimečnosti.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Záložník Realu Madrid a držitel Zlatého míče za rok 2018 Luka Modrič

Článek

FIFA o záměru pořádat šampionát ve dvouletém místo stávajícího čtyřletého intervalu informovala začátkem září. Návrh se setkal především s odmítavou reakcí. Proti je UEFA, jihoamerické konfederace a hráčská asociace FIFPRO, podporu nápadu naopak vyjádřily africká a asijská konfederace.

Na dnešní tiskové konferenci před úterním zápasem Ligy mistrů v Doněcku se mezi kritiky přidal i Modrič. "Hrát mistrovství světa každé dva roky mi nedává smysl. Šampionát je výjimečný právě proto, že se hraje jednou za čtyři roky," uvedl vicemistr světa z roku 2018.

"Ten nápad se mi nelíbí, ale nás se nikdo moc na názor neptá. Všichni jedou podle sebe a co si myslí hráči nebo trenéři, nikoho nezajímá," řekl Modrič. Podle šéfa globálního rozvoje FIFA Arséna Wengera by se však trenéři měli v nejbližší době k návrhu vyjádřit.

Reklama

Související témata: