Hlavní obsah

Smutná zpráva. Bývalý záložník Plzně podlehl zákeřné ALS

Domažlice/Praha

Český sportovní svět truchlí. Po bývalém obránci fotbalové Plzně Mariánu Čišovském, který svůj boj se zákeřnou nemocí ALS prohrál v červnu minulého roku, podlehl stejnému onemocnění i bývalý plzeňský a domažlický záložník a pozdější trenér Slavie Vejprnice Jiří Šámal. Zemřel na konci minulého týdne ve věku 49 let.

Foto: Áčko Jiskry, Facebook

Bývalý fotbalista Jiří Šámal podlehl nemoci ALS.

Článek

Šámal s fotbalem začínal v dorostu pražské Sparty, za Viktorii Plzeň odehrál v sezoně 1993/94 sedm ligových zápasů. Později hrál v Jiskře Domažlice, která je se západočeským klubem úzce spojena, a která o smrti bývalého záložníka informovala na svém Facebooku.

„Odešel velký bojovník a kamarád, který však zanechal v srdcích svých blízkých nesmazatelnou stopu," stojí v začátku oznámení. „Jirko, odpočívej v pokoji a neměj nám, prosím, za zlé, až se na nás budeš seshora občas koukat, že nebudeme do naší milované hry dávat takové srdíčko, jako jsi dával vždycky ty," píše dojemně klub.

Šámal bojoval se zákeřnou amyotrofickou laterální sklerózou, zkráceně ALS, která postihuje neurony mozku a míchy. Fotbalové Domažlice se mu v boji snažily pomoci tím, že pro něj v létě uspořádaly speciální benefiční utkání, skrze nějž chtěly získat finanční prostředky pro léčbu.

Reklama