Hlavní obsah

Pokuty za řádění chuligánů. Slovan Bratislava a Trnava zaplatí 1,4 milionu korun. A to není vše

Slovenské fotbalové kluby Spartak Trnava a Slovan Bratislava dostaly za nedohrané derby pokuty v celkové výši 55 000 eur (zhruba 1,4 milionu korun) a fanoušci obou klubů budou mít navíc omezený vstup na nejbližší zápasy. Rozhodla o tom ve čtvrtek disciplinární komise. Ligový šlágr mezi dvěma nejlepšími týmy soutěže byl 17. října předčasně ukončen už po čtvrthodině hry kvůli výtržnostem fanoušků obou celků a později byl zkontumován ve prospěch hostujícího Slovanu.

Foto: Profimedia.cz

Řádění fanoušků otřáslo Slovenskem

Článek

Trnavský klub jako pořadatel dostal pokutu 35 000 eur a nejbližší tři domácí zápasy odehraje bez diváků. Do hlediště budou moci pouze děti do 15 let.

Slovanu vyměřila disciplinární komise trest 20 000 eur a jeho fanouškům zakázala výjezdy na čtyři utkání na hřištích soupeřů. Příznivci obou klubů navíc do konce ligového ročníku nebudou moci cestovat ke vzájemným zápasům.

Okolnosti na trnavském stadionu se zvrhly poté, co příznivci obou celků vběhli na hrací plochu a přímo na trávníku se servali. Po zásahu pořadatelské služby se sice podařilo fanoušky dostat zpět, ale nepokoje pokračovaly i na tribunách.

Těžkooděnci poté vyklidili sektor hostujících příznivců. Rozhodčí Filip Glova zápas za bezbrankového stavu nejprve přerušil a poté ho po dlouhé vynucené přestávce předčasně ukončil.

Reklama

Související témata: