Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalový prales! Trefili větev, kopala se penalta

Lorenzo

Podívejme se do jihoamerického pralesa, tedy fotbalového. I v něm je stejně jako v tom českém všechno možné. Utkání Lorenzo - Libertas není výstavní bitvou excelentní soutěže. Už ten plac, na kterém se hraje... V rámci tuzemských asociačních projektů ohledně stadionů by asi neprošel, i když už jsme tu zažili nejroztodivnější výjimky A právě okolnosti, hrací plocha a nejbližší okolí sehrávají roli v povedené příhodě.

Kuriózní gól v "pralesní lize"

 
Článek

Domácí prohrávali 1:3 a čelili dalším atakům. A už už si oddechovali, že zase neinkasovali. Jenže vše se nečekaně zvrtlo.

Míč sice mířil od břevna nad, kam kamera nedohlédla, ale padající klacek naznačil, co se přihodilo.

Míč se kdesi ve vzduchu odrazil od větve a spadl na hrací plochu. Lze se jen dohadovat, jestli to bylo před nebo za brankovou čarou. Domácí to neřešili, chytili míč a bez okolků chtěli rychle rozehrát. A to byl malér!

Sudí nařídil penaltu za ruku! Zásah větví bylo hodno brát jako nepatřičný zásah vyšší moci - pokud míč vskutku nebyl mimo hru. Penaltové navázání hry se jevilo jako nepatřičné. S protesty domácí neuspěli. Hosté pokutový kop proměnili a nakonec vyhráli 5:2.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín