Hlavní obsah

VIDEO: Odvážný sudí! Vylučoval, dostal bombu pěstí, ale nestačilo mu to...

U obrazovky to může vypadat docela jako legrace. Ale sudí v Tanzánii zažil horké chvíle. Divoká scéna s pokusem o lynčování hromotluka v rozhodcovském dresu se odehrála v utkání Young Africans - Azam.

Stephano Mwasika

 
Článek

Sudí Israel Mujuni nejprve vytáhl červenou kartu za urážku a pak to přišlo. Několik hráčů Young Africans, v zemi známých zkráceně jako Yanga, se do arbitra nevybíravě pustilo, ale ještě to nevypadalo jako mimořádná scéna. Kapitán se dokonce snažil mírnit nápor spoluhráčů na rozhodčího.

Padala ovšem další ostrá slova, hráči v zelených dresech si snad mysleli, že sudí změní rozhodnutí. Když se k tomu neměl, tak ho reprezentační obránce Stephano Mwasika nekompromisně trefil pěstí do obličeje.

Dalo by se čekat jediné. Předčasný konec utkání pro dokonanou inzultaci. Ale rozhodčí neměl dost, ani náznakem nedal najevo, že by byl nějak otřesen a zjevně chtěl pokračovat ve hře. Tedy až poté, co dokončí proces vylučování. Bylo to jako píchnutí do vosího hnízda...

Dalšího rozběsněného hráče Young Africans úspěšně při opětovném pokusu o atak odchytili spoluhráči. Dalo jim to docela zabrat. A tím záznam končí. Zprávy z Tanzánie o dalším vývoji situace jsou poněkud překvapivé. Hovoří o tom, že utkání bylo po několikaminutové pauze dohráno, Azam zvítězil 3:1. A hříšníkům hrozí nanejvýš roční trest zákazu činnosti. Dobře z toho asi nevyjde ani sudí.

Reklama

Související témata: