Hlavní obsah

Čínský klub hodlá investovat hromady peněz a přivést Ferdinanda s Lampardem

Peking

Po Nicolasi Anelkovi by mohly v Číně od léta působit další fotbalové hvězdy anglické ligy. Ambiciózní klub Kuej-čou Renhe potvrdil zájem o reprezentanty Ria Ferdinanda z Manchesteru United a Franka Lamparda z Chelsea.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Fotbalista Chelsea Frank Lampard

Článek

Jiný celek čínské ligy Šanghaj Šen-chua získal Francouze Anelku v zimě z Chelsea. Bývalý spoluhráč Petra Čecha podepsal smlouvu na dva roky a podle deníku L'Équipe by si měl za sezonu vydělat 10,6 miliónu eur (270 miliónů korun). Ambiciózní šanghajské mužstvo má prý zájem také o dalšího zkušeného hráče "Blues" Didiera Drogbu a trenéra Realu Madrid Josého Mourinha.

Kuej-čou by svého bohatého rivala rád překonal. "Chci mít nejlepší tým v Číně a jsme připraveni investovat hodně peněz, abychom sem přivedli Ferdinanda a Lamparda," prohlásil šéf klubu Wang Kuo-lin. Podle něj si tamní fanoušci hodně cení kvality zkušených třiatřicetiletých Angličanů. "Hodně lidí tady sleduje Premier League a ví, jak dobří tito hráči jsou," dodal.

Ferdinandův agent Pini Zahavi tvrdí, že čínské kluby myslí svůj zájem vážně a jsou připraveny za vyhlédnuté hvězdy slušně zaplatit. "Když Číňané chtějí něčeho dosáhnout, tak se jim to povede. Fotbal se pro ně stal velkým byznysem a mají zájem o velké hráče i trenéry," uvedl Zahavi.

Reklama

Související témata: