Hlavní obsah

Pelé kritizuje herní styl brazilské fotbalové reprezentace

Sao Paulo

Slavný fotbalista Pelé kritizuje herní styl brazilského národního týmu. Trenér reprezentace Mano Menezes podle něj navíc nemá pravdu, když talentovanému útočníkovi Neymarovi ze Santosu doporučuje přestup do Evropy.

Foto: Reuters

Pelé při předávání Poháru osvoboditelů v brazilském Porto Alegre.

Článek

"Brazílie podle mého vždy bude hrát o titul, ale je načase, abychom nějak definovali náš herní styl. Teď žádný nemáme a není to kvůli nedostatku hráčů," řekl jednasedmdesátiletý Pelé pro brazilský deník Marca.

Bývalý slavný hráč Santosu se tak připojil ke kritikům, kteří ve vlasti vyčítají Menezesovi slabé výsledky. Podpořilo je i poslední vystoupení na konci února, ve kterém "Kanárci" v přípravě až gólem z nastavení zdolali Bosnu a Hercegovinu 2:1.

Pelé kouči reprezentace navíc vyčítá i názor, že by se útočník Santosu Neymar měl přesunout do Evropy, aby fotbalově vyrostl. "Mano asi nemá rád Santos. Hrál jsem tu celý život a Neymar má stejnou možnost. Může tu zůstat a stále odvádět stejnou práci i pro reprezentaci. Může být nadále Neymarem, nejlepším na světě," řekl.

O kanonýra má prý zájem Barcelona

Menezes nedávno vyslovil myšlenku, že by přesun do některého z evropských velkoklubů dvacetiletému útočníkovi umožnil soustředit se na fotbal a získat respekt i nové dovednosti. Podle posledních spekulací už na přestupu pracuje Barcelona, která si 14 milióny eur pojistila kanonýrovy služby od roku 2014.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň