Hlavní obsah

Lavičkovo Sydney postoupilo na poslední chvíli do play-off

Sydney

Fotbalisté FC Sydney porazili v posledním kole základní části australské ligy Newcastle 3:2 a postoupili do play-off. Minimálně o jeden zápas tak prodloužili působení českého trenéra Vítězslava Lavičky, který po sezóně u týmu končí.

Foto: archiv Vítězslava Lavičky

Fotbalový trenér Vítězslav Lavička v Sydney

Článek

Dnešnímu zápasu s Newcastlem předcházelo oficiální rozloučení s Lavičkou, který se dočkal potlesku od 14.494 fanoušků. "Byl to pro mě výjimečný zápas. Prožil jsem tady několik nádherných okamžiků a tenhle je jeden z největších," řekl český kouč.

Sydney, jež k postupu do play-off potřebovalo tři body, zatímco soupeři stačila i remíza, nakonec díky dvěma brankám Joela Chianeseho vyhrálo a obsadilo pátou příčku. "Jsem na hráče pyšný. Byl to nejlepší výkon v sezóně, po něm je pro nás příprava a soustředění na play off hračka," uvedl Lavička.

Sydney si v prvním kole play-off zahraje v pátek s Wellingtonem, druhou dvojici tvoří Perth a Melbourne. Jistou účast v semifinále, které se už hraje na dva zápasy, si díky triumfu v základní části zajistili hráči Central Coast a druhého celku tabulky Brisbane.

Lavička se rozhodl skončit v Sydney začátkem února kvůli dlouhému odloučení od rodiny. Bývalý kouč Sparty a Liberce přišel do Austrálie v roce 2009, hned v první sezoně získal s klubem titul a také ocenění pro nejlepšího trenéra roku. V minulém ročníku sice obsadil s týmem až deváté místo, vedení však českého kouče podrželo a prodloužilo s ním smlouvu do konce této sezóny.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň