Hlavní obsah

Fotbalista v Argentině ohrožoval spoluhráče zbraní na paintball

Buenos Aires

Argentinský fotbalový Racing Club se chce zbavit kontroverzního kolumbijského útočníka Tea Gutiérreze, jenž po svém vyloučení v sobotním utkání na hřišti Independiente údajně ohrožoval spoluhráče v kabině zbraní na paintball.

Foto: Fotobanka Profimedia

Ilustrační foto

Článek

Podle místních médií se fotbalisté v šatně Racingu po prohře 1:4 poprali. Spoluhráči vyčítali Gutiérrezovi hloupé vyloučení za napadení rozhodčího, po němž dohrávali posledních 21 minut jen o devíti. Kolumbijec na oplátku vytáhl zbraň.

Po debaklu v derby rezignoval na pozici trenéra někdejší kouč argentinské reprezentace Alfio Basile. Tým, který místo něj převzal teprve jednatřicetiletý Luis Zubeldía, je se ziskem devíti bodů z deseti zápasů v tabulce pátý od konce.

"Lidé jsou z něj unaveni"

"Teo už nebude hrát za první mužstvo, dohodneme se na jeho odchodu," řekl ke Gutiérrezově budoucnosti prezident Racingu Gaston Cogorno. "Ještě jsem s ním nemluvil, ale vysvětlil jsem jeho agentovi a investiční skupině, která ho přivedla do Racingu, proč už tady nebude nastupovat. Lidé jsou unaveni z jeho přístupu," dodal.

Šestadvacetiletý Gutiérrez byl od svého příchodu z Trabzonsporu loni v únoru vyloučen už počtvrté. Spoluhráče loni naštval, když se vrátil pozdě z reprezentační akce a v následujícím zápase se nechal vyloučit za strčení do rozhodčího, který mu neodpískal penaltu.

Reklama

Související témata: