Hlavní obsah

Trenér Advocaat po Euru skončí u ruských fotbalistů

Nizozemský trenér Dick Advocaat po mistrovství Evropy opustí ruskou reprezentaci, zápas s českými fotbalisty tak bude jedním z jeho posledních. Pro oba týmy bude 8. června vzájemný duel v polské Vratislavi prvním na Euru.

Článek

Advocaat vede ruské fotbalisty od června 2010, smlouvu měl na dva roky a další dva s opcí. Proč se ji rozhodl neprodloužit, nevysvětlil. "Je to pravda, po Euru skončím. Peníze v tom nehrály žádnou roli," řekl ruským médiím.

Hráčům své rozhodnutí ještě nesdělil. "Ale doufám, že to nijak neovlivní přípravu na šampionát," dodal čtyřiašedesátiletý Nizozemec, který si jméno v Rusku udělal ziskem titulu se Zenitem Petrohrad před pěti lety, což dokázal jako první zahraniční kouč v historii.

U národního týmu vystřídal v roce 2010 krajana Guuse Hiddinka, který Rusy dovedl do semifinále ME 2008, ale pak reprezentanti pod jeho vedením nezvládli kvalifikaci na světový šampionát.

Podle spekulací nizozemského tisku by se měl Advocaat v rodné zemi vrátit do PSV Eindhoven, který trénoval už v letech 1995 až 1998.

Reklama

Související témata: