Hlavní obsah

Slovenské ostré zákroky polského trenéra vyděsily. Měl jsem strach o zdraví hráčů, přiznal Smuda

Trenér polských fotbalistů Franciszek Smuda se v sobotním přípravném utkání proti Slovensku bál o zdravotní stav svých svěřenců. Soupeř českého mužstva ve skupině mistrovství Evropy vyhrál v rakouském Klagenfurtu 1:0, ale kouč si nejvíce oddechl, že se při způsobu hry slovenského týmu nikomu nic nestalo.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Trenér polských fotbalistů Franciszek Smuda

Článek

"Byl to nejhorší zápas v mém životě. Ne proto, že bychom hráli v druhém poločase hůř, ale kvůli tomu, že jsem měl celou dobu strach o zdraví hráčů. Když jsem viděl několik zákroků Slováků, tak jsem měl na lavičce obrovské nervy. Naštěstí už je to za námi," řekl Smuda na pozápasové tiskové konferenci.

Poláky poslal do vedení ve 30. minutě obránce francouzského Sochaux Damien Perquis, po změně stran však soupeř několikrát zahrozil a byl blízko vyrovnání. "V prvním poločase jsme hráli v dobrém tempu, i když na našich hráčích byla vidět únava. Až budeme nějaký čas doma a odpočineme si, tak tento tým bude vypadat jinak," předpokládal třiašedesátiletý kouč, jehož celek zopakoval výsledek z úvodní úterní přípravy v Rakousku proti Lotyšsku.

Výkon Polska v druhé půli prý v sobotu ovlivnila častá střídání. "Ze zkušenosti vím, že když do utkání přijdou jeden dva noví hráči, tak si nemusí s ostatními hned sednout. Po přestávce byla naše hra roztrhaná, a jen v posledních deseti minutách jsme hráli lépe," uvedl Smuda.

Udržená nula naplňuje optimismem

"Bíločervené" mužstvo, které bývalý obránce vede od roku 2009, neinkasovalo už ve čtyřech mezistátních duelech za sebou. "Fakt, že jsme znovu nedostali gól, mě naplňuje optimismem. Defenzivní formace hraje dobře," zhodnotil trenér. Připustil, že v hlavě už má konečný třiadvacetiletý seznam pro Euro, ale nejprve ho chce sdělit hráčům. Jisté je, že se na šampionátu kvůli zranění ramena neobjeví druhý brankář Lukasz Fabianski.

Polsko čeká generálka na ME 2. června ve Varšavě proti Andoře. Do domácího turnaje pak vstoupí 8. června proti Řecku, o čtyři dny později se střetne s Ruskem a skupinu A zakončí 16. června proti České republice.

Reklama

Související témata: