Hlavní obsah

Corinthians - Santos 1:1Santos s Neymarem neobhájí fotbalový Pohár osvoboditelů

Fotbalisté Santosu s hvězdným útočníkem Neymarem neobhájí Pohár osvoboditelů. Po domácí prohře v úvodním semifinále s jiným brazilským celkem Corinthians jim v odvetě nestačila remíza 1:1 a Corinthians si tak poprvé v klubové historii zahrají o nejcennější jihoamerickou trofej.

Foto: Reuters

Brazilec Neymar oslavuje gól proti Corinthias

Článek

Santos získal loni Pohár osvoboditelů poprvé od éry legendárního Pelého v 60. letech, k čemuž jednadvacetiletý talent Neymar tehdy výrazně pomohl. I ve středeční odvetě se zapsal mezi střelce, jenže postup Corinthians zařídil vyrovnávacím gólem v 48. minutě Danilo.

"Všichni jsme si to zasloužili, od hráčů přes klubové vedení po fanoušky. Ale ještě jsme nic nevyhráli, zůstáváme nohama na zemi," prohlásil hrdina Danilo, který obdobu evropské Ligy mistrů vyhrál už v roce 2005 s týmem Sao Paula.

Corinthians v této sezoně Poháru osvoboditelů zatím neprohráli ani jednou a ve 12 zápasech inkasovali pouhé tři góly. O trofej si zahrají buď s šestinásobným mistrem Bocou Juniors, nebo s Universidadem de Chile. První duel vyhrál argentinský favorit 2:0, odveta se hraje dnes v Chile.

Semifinále fotbalového Poháru osvoboditelů, odveta:
Corinthians (Braz.) - Santos (Braz.) 1:1 (0:1)
Branky: 48. Danilo - 36. Neymar. První zápas 1:0, postoupili Corinthians.
Odveta druhého semifinále Universidad de Chile - Boca Juniors se hraje dnes. První zápas vyhrála Boca Juniors 2:0.

Reklama

Související témata: