Hlavní obsah

Rusové mají na trenérskou funkci po Advocaatovi 13 kandidátů

Moskva

Ruská fotbalová unie (RFU) oznámila jména 13 trenérů, kteří patří do okruhu kandidátů na převzetí uprázdněné pozice po Nizozemci Dicku Advocaatovi. Vedle domácích oborníků nechybějí známé osobnosti ze zahraničí - bývalý kouč Barcelony Pep Guardiola, nedávný kouč anglické reprezentace Fabio Capello, další Ital Marcello Lippi či Angličan Harry Redknapp.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý barcelonský kouč Pep Guardiola je jedním z kandidátů na post trenéra ruské reprezentace

Článek

Nizozemec Advocaat oznámil už před mistrovstvím Evropy, na němž ruský tým po úvodní výhře nad Českem nepostoupil ze skupiny, že u sborné skončí. Ruský tisk poté denně přinášel spekulace o tom, kdo ho nahradí.

Za nejvážnějšího kandidáta platil Roberto Mancini, s nímž už údajně uzavřel dohodu svazový prezident Sergej Fursenko. Ten však po nevydařeném mistrovství Evropy odstoupil a Mancini v pondělí prodloužil o pět let smlouvu v Manchesteru City.

Zatímco například agenti Redknappa a Capella prohlásili, že trenéři mají o funkci zájem, ruští zástupci považují svá jména na seznamu za vtip. "Je to jen cirkus a nemám k tomu co říct," uvedl bývalý kouč CSKA Valerij Gazajev. Podobně mluvil další kouč, osmašedesátiletý Valerij Něpomňaščij: "Mé jméno je na seznamu? No, tak to je dobrý vtip," komentoval to trenér, jenž dovedl v roce 1990 Kamerun do čtvrtfinále mistrovství světa.

Reklama

Související témata: