Hlavní obsah

Maradona přilezl ke křížku, Al Wasl by rád koučoval dál

Buenos Aires

Argentinský kouč Diego Maradona přilezl ke křížku a na doplnění týmu Al Wasl hvězdami už tolik netrvá. Legendární fotbalista by rád na lavičce v Dubaji zůstal, jenže nové představenstvo klubu o jeho služby už nestojí.

Diego Maradona na tiskové konferenci.

Článek

Maradona přesto věří, že jeho odchod ještě není definitivní. Jednapadesátiletý trenér si chce s vedením promluvit a vyřešit neshody ohledně nakupování posil, které podle něj mohly za neúspěšnou sezónu a jeho propuštění.

"Jestli klub nemůže nakupovat hráče kvůli rozpočtu, vždycky se můžu s vedením nějak domluvit," uvedl Maradona. "Věřím, že se s šéfy brzy sejdu a jsem přesvědčen, že se dohodneme," dodal.

Mistr světa z roku 1986 vedl Al Wasl od loňského května, kdy podepsal dvouletou smlouvu na údajných 3,5 miliónu eur ročně. Klub pod jeho vedením obsadil ve dvanáctičlenné lize až osmé místo a prohrál finále regionální Ligy mistrů s bahrajnským celkem Al Muharrah.

Pro trenéra už připravují rozlučku

Maradona však nezdar ustál a místo něj odešlo celé vedení. Nové představenstvo bývalého kouče argentinské reprezentace nejprve potvrdilo ve funkci, svůj názor však posléze změnilo. "Nelze popřít, že Maradona byl nejlepší fotbalista světa a je to i dobrý trenér. My ale chceme někoho, kdo bude s týmem zase vyhrávat trofeje," prohlásil místopředseda klubu Muhammad bin Dochan s tím, že pro Maradonu chce připravit rozlučkový zápas.

Reklama