Hlavní obsah

Ruskou fotbalovou reprezentaci povede Ital Capello

Moskva

Naposledy vedl nároďák Anglie. Teď podle očekávání zasedne Fabio Capello na lavičku ruské fotbalové reprezentace. Šestašedesátiletý italský kouč má v nejbližší době přijet do Moskvy dojednat podrobnosti.

Foto: Sergio Perez

Nový trenér ruských fotbalistů Fabio Capello.

Článek

Z Anglie odešel bývalý trenér AC Milán, Juventusu a Realu Madrid před Eurem na protest proti rozhodnutí svazu odebrat kvůli obvinění z rasismu kapitánskou pásku Johnu Terrymu z Chelsea.

Ruský tým opustil po neúspěšném mistrovství Evropy, kde sborná skončila navzdory úvodní výhře nad Českem už v základní skupině, Nizozemec Dick Advocaat. Jeho nástupce vybíral svaz ze třinácti kandidátů, jejichž jména kvůli neustálým spekulacím ruského tisku zveřejnil.

Capello z potenciálních koučů do Moskvy vyrazil na pohovor jako první. Ve výběru kromě něj byli například jeho krajan Marcelo Lippi, Rafael Benítez, Pep Guardiola, Harry Rednkapp či Macelo Bielsa. Známá trenérská jména ale vesměs možnost odmítla.

Podle ruských médií by pro Capella měla být nachystána dvouletá smlouva s ročním příjmem kolem pěti miliónů dolarů (asi 104 miliónů korun).

Reklama

Související témata: