Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 0:2Hanákům stačily dvě minuty, aby obrali Liberec o Superpohár

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Doležal 0 : 1
27. Ordoš (penalta) 0 : 2
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Fotbalisté Sigmy Olomouc vybojovali další trofej a k Poháru České pošty přidali i český Superpohár. Stačily jim k tomu dvě minuty první půle. Slovan Liberec byl na svém trávníku chvílemi až trapný. Po Spartě a Plzni ve 3. ročníku nového poháru tak poprvé neuspěl mistr ligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Olomouce se radují ze zisku domácího Superpoháru.

Článek
Fotogalerie

Trenér mistrovského Slovanu udělal v sestavě pořádný vítr. Nezmar se „nevešel" ani na lavičku, na níž zůstali Janů a Bosančič. Zato vítěz Poháru České pošty z Olomouce nastoupil s tím nejlepším, co má momentálně k dispozici. Před bídnou návštěvou začali oba soupeři spíš opatrně než ofenzivně. Za čtvrthodiny nabídli hosté jednu střílenou přihrávku, na kterou nemohl nikdo dosáhnout a domácí jedno přehození obrany, které vyřešil vyběhnuvší Zlámal hlavou před šestnáctkou a dobíhajícím Delargem.

Druhou nebezpečnější akci Olomouce po standardní situaci zlikvidoval před brankou odkopem Fleišman. Hanáci byli aktivnější, ale chyběly jim přesná finální přihrávka i odvaha k důraznému zakončení. Štajner vymyslel první rychlou kombinační akci Slovanu po dvaceti minutách, ale Breznaník po jeho přihrávce přehodil tváří v tvář Zlámala i branku.

Doležal a Ordoš zasadili Liberci rychlé góly

Nedáš dostaneš platilo U Nisy do písmene. Schulmmeister si pohrál s Felišmanem a jeho centr nikým nekrytý Doležal umístil hlavou pod padajícím Bičíkem do sítě. O dvě minuty později prošel Schulmeister pro změnu z levé strany, podřimující Fleišman poslal v šestnáctce k zemi Navrátila a Ordoš potrestal laxní Slovan přesnou střelou ze značky pokutového kopu po zemi k levé tyči.

Slovan se sice na chvíli probudil, dokonce se dostal do slibných palebných pozic, ale ani jeden ze čtyř pokusů se nevešel mezi tyče. Největší šance zahodili Šural a Delarge. Domácí stupňovali tlak, a když už měl Šural po přihrávce na kopačce tutovku, vychytal ho Zlámal. Na hře českého mistra nebyly ani tak znát absence hráčů základní sestavy, jako spíš absence formy jeho stratéga Štajnera. Rébus přesné přihrávky řešil tak na padesát procent.

Olomouc zdramatizování nepřipustila

Slovan sice zvýšil po změně stran obrátky, ale duchem jako by byl už u odvety předkola Ligy mistrů v Karagandě. Rozebrat pevnou obranu soupeře se mu dlouho nedařilo. Druhý poločas tak přinesl ještě méně nebezpečných akcí než ten první.

Jen Breznaník vyzkoušel z osmnácti metrů, jestli Zlámal v brance nespí. Ten si s jeho ránou lehce poradil. Štajner zase mířil hlavou vedle. Hanáci za celou druhou půli zaútočili nebezpečně jen jednou, ale Kušnír spoluhráče před brankovou čárou zachránil. V samém závěru M. Hubník hlavičkoval těsně vedle.

Český fotbalový Synot Tip Superpohár:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:2 (0:2)
Branky: 24. Doležal, 27. Ordoš z pen. Rozhodčí: Trutz - Chládek, Vorel (všichni SR). ŽK: Fleišman, Butenin, Kušnír - Škerle, Hořava. Diváci: 2870.
Liberec: Bičík - Kušnír, Tóth, Kelič, Fleišman - Šural, Butenin (46. Bosančič), Vácha, Breznaník - Štajner (81. Morozenko) - Delarge (66. Musiol). Trenér: Šilhavý.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Golban, Škerle, Vepřek - Rossi, Ordoš, Hořava - Schulmeister (86. Šindelář), Doležal (71. Pospíšil), Navrátil (69. Hubník). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: