Hlavní obsah

Nesmíme se rozklepat, zdůrazňuje liberecký kouč Šilhavý

Liberec

Slovan Liberec podal v pátek v českém Superpoháru ještě horší výkon než v úvodním utkání předkola Ligy mistrů s Karagandou. A vítěz domácího poháru Sigma Olomouc českého mistra patřičně ztrestala dvěma góly.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý

Článek
Fotogalerie

„Opravdu jsme Superpohár nevypustili. Chtěli jsme ho získat, ale udělali jsme v první půli dvě chyby, které soupeř potrestal. Ve druhé jsme měli převahu, ale nezvládli jsme finální fázi a to minimum šancí jsme nezužitkovali,“ konstatoval smutně kouč Slovanu Jaroslav Šilhavý.

„Problém nebyl v tom, že bychom hráče šetřili. I ti noví ukázali určitou kvalitu. My ale máme hodně marodů. Hadaščok má sešité lýtko, zdravotní problémy poslaly mimo hru i Nezmara a Blažka. Teď si vyhodil v poslední minutě rameno Breznaník. Jen Janů řekněme odpočíval ve svých devětatřiceti letech. Bosančič šel na druhou půli. Snad se někdo z nich do úterý uzdraví,“ přál si Šilhavý a dodal: „Nemáme optimální formu, do té je daleko, ale věřím, že půjde nahoru. Strach z toho rozhodně nemám. Nesmíme se rozklepat. To by bylo špatné, kdybychom letěli šest hodin do Karagandy s tím, že hrajeme špatně.“

Šihlavý věří, že se Štajner do formy dostane

Hodně zklamaní z pohárové prohry byli i další hráči. „Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát, hlavně doma, ale podali jsme špatný výkon jako v úterý. Olomouc dobře bránila. Věřím, že v optimálním složení to bude lepší,“ přál si Jiří Štajner, který v obou zápasech zkazil hodně přihrávek. „Jirka byl v přípravě nemocný, chce hrát a potřebuje to. Věřím, že se do formy dostane co nejdříve,“ zastal se stratéga Slovanu jeho trenér.

U obou inkasovaných gólů byl obránce Jiří Fleišman. Nejprve nechal odcentrovat Schulmeistera, pak zkosil v šestnáctce Navrátila. „Ta první chyba byla opravdu hloupá. Ta druhá zbytečná. Moc jsme chtěli uspět, ale neproměnili jsme svoje šance. Sigma dobře bránila. Tahle prohra nás mrzí, ale určitě nás nijak nerozhodí před odvetou v Karagandě,“ zamýšlel se nahlas Fleišman.

Ondřej Kušnír, který přišel v létě pod Ještěd z Letné, také nebyl spokojený. „Odehrál jsem za Slovan druhý soutěžní zápas. Ještě ta spolupráce není stoprocentní. Dnes jsme prohráli zbytečně, protože jsme chybovali, což soupeř trestal, a sami jsme neproměnili šance. Z pohledu zápasu v Karagandě ale na téhle prohře nevidím nic, proč bychom měli být nervózní,“ zdůraznil zkušený pravý obránce, který zažil mezinárodní bitvy v dresu Sparty.

Reklama

Související témata: