Hlavní obsah

Letní ligový pohár Prahy bude pokračovat

Praha

Poháry jsou rozdány, vítěz korunován a fotbalový Letní ligový pohár Prahy už se chystá na svůj další ročník. Ten premiérový, který o víkendu hostil areál Loko Vltavín, je již minulostí, ale jeho dozvuky můžete slyšet ještě dnes.

Foto: Sport.cz

Vítězný tým Bohemians 1905

Článek

Sportovně zábavná akce přilákala během celého víkendu do areálu v pražských Holešovicích přes čtyři tisíce diváků, fanoušků, zvědavců. Ti si užili nejenom kvalitní fotbal v podání všech čtyř celků, ale i nedělní doprovodný program, jenž je zabavil po celou dobu jejich přítomnosti. První semifinálový duel mezi AC Sparta Praha a FK Viktoria Žižkov vidělo přes patnáct set diváků. Návštěva na finálovém souboji přesáhla dvoutisícovou hranici.

„Ukázalo se, že pražští obyvatelé akci jako je Letní ligový pohár Prahy v české metropoli postrádali. Atmosféra, účast i nasazení a kvalita klubů splňovaly ty nejpřísnější měřítka. První ročník turnaje dokázal, že se může stát plnohodnotnou součástí fotbalového kalendáře a přispěje k popularizaci fotbalu v Praze," prozradil Dušan Svoboda, šéf Pražského fotbalového svazu.

Atmosféru turnaje okusil osobně i předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta.

„Svojí účastí jsem chtěl potvrdit a ukázat, že akce podobného typu rozhodně vítáme. Letní ligový pohár Prahy měl hlavu a patu. Potvrdila to velká účast diváků, kteří během víkendu dorazili. Prestiž celého klání jistě pozvedla účast Sparty. Jsem rád, že jsem se o tom mohl na vlastní oči přesvědčit. Je potřeba v podobných věcech pokračovat. Nadšení přítomných lidí je třeba před startem nové fotbalové sezóny udržet," svěřil se hlavní muž českého fotbalu.

Autogramiáda hvězd AC Sparta Praha i Bohemians 1905, klání fanoušků a hráčů na konzolích X-box, nebo třeba hudební produkce. Pražský fotbalový svaz a městská část Praha 7 se o návštěvníky postaraly skutečně nadmíru. Doprovodný program v rámci Letního ligového poháru Prahy si nenechalo ujít přes tisíc diváků. Ten, kdo nemohl dorazit přímo do areálu Loko Vltavín, nemusel zoufat. Fotbalové duely přenášela přímým přenosem fotbal.tvcom.cz. Na této adrese najdou příznivci fotbalu navíc i záznamy ze všech duelů turnaje.

Spokojenost vládla i ze strany soutěžících klubů. Ta největší byla pochopitelně na straně vítězných Bohemians 1905. „Jsme rádi, že jsme se v rámci Letního ligového poháru Prahy mohli utkat se Spartou. Je to soupeř, na kterého ve druhé lize nenarazíme. Mám radost, že jsme je ve finále porazili a zvítězili," hodnotil vystoupení svého celku trenér klokanů Jozef Weber.

Reklama