Hlavní obsah

Anglický sudí Webb navštívil seminář českých rozhodčích

Praha

Anglický fotbalový sudí Howard Webb navštívil seminář českých ligových rozhodčích před novou sezonou v pražském hotelu Pyramida. Jeden z nejznámějších současných arbitrů světa vystoupil ve více než hodinu a půl trvajícím projevu a s českými kolegy také hovořil o tom, jak se připravuje na utkání, jak trénuje a s jakými pocity nastupoval k finále Ligy mistrů nebo mistrovství světa.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Rozhodčí Howard Webb během zápasu Česko Portugalsko v polské Varšavě

Článek

"Když jsem nastupoval k finále mistrovství světa v Jihoafrické republice, najednou jsem si uvědomil, jakou cestou jsem prošel, kolik lidí ve světě mě teď sleduje a kolik rozhodčích sní a touží stát na tomto místě. Já jsem teď tím jediným vyvoleným a nesu na svých bedrech obrovskou odpovědnost," citoval web fotbal.cz část Webbova projevu.

Jednačtyřicetiletý rodák z Rotherhamu se předloni stal prvním rozhodčím v historii, který v jednom roce řídil finále mistrovství světa i Ligy mistrů. Na uplynulém evropském šampionátu pískal zápasy českého týmu s Ruskem a Portugalskem.

V závěru semináře, tradiční akce rozhodčích před začátkem nové sezony, informovala šéfka komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková o tom, že v nadcházejícím ročníku a hlavně po něm dojde k další obměně sudích.

Reklama