Hlavní obsah

Podle viceprezidenta FIFA se by se MS v Kataru mohlo hrát v zimě

Berlín

Fotbalové mistrovství světa v Kataru v roce 2022 by se mohlo kvůli klimatickým podmínkám hrát v zimě. Tvrdí to viceprezident FIFA, jordánský princ Alí bin Al Husajn, podle něhož by změna zažitého termínu nemusela znamenat problém.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda FIFA Sepp Blatter

Článek

"Myslím, že by bylo lepší, kdyby se hrálo v zimě. Bylo by příznivější počasí pro hráče i pro fanoušky. Ale to si musejí rozhodnout pořadatelé," řekl Husajn německému deníku Tagesspiegel.

Výhodou přesunu mistrovství světa do zimního termínu by bylo snesitelnější počasí, neboť v létě v Kataru panují obrovská vedra. Vrchol sezony v zimě by ovšem znamenal velký zásah do termínového kalendáře.

"Poslední asijský šampionát se také hrál v lednu, takže nevím, proč by mělo být MS v Kataru v zimě takový problém," oponoval Husajn. "Stejně je v Evropě zimní přestávka," dodal.

To ovšem není tak úplně pravda - anglická Premier League se hraje i přes Vánoce, španělská liga má zhruba dvoutýdenní pauzu a německá bundesliga jen pětitýdenní. Mistrovství světa trvá obvykle čtyři týdny.

Reklama