Hlavní obsah

Obránce Scharner se pohádal s koučem Rakouska, prý je z něj řízek

Vídeň

Vítězství rakouských fotbalistů v přípravném utkání nad Tureckem 2:0 zastínila aféra kolem zkušeného obránce Paula Scharnera. Čtyřicetinásobný reprezentant se ještě před utkáním nepohodl s koučem Marcelem Kollerem a tým opustil. O trenérovi prohlásil, že je jako řízek. Koller zase uvedl, že pod jeho vedením už si Scharner za Rakousko nezahraje.

Foto: Heinz-Peter Bader , Reuters

Trenér rakouských fotbalistů Marcel Koller.

Článek

Dvaatřicetiletý obránce, jenž před pár dny přestoupil po dlouhém působení v anglické lize do Hamburku, po Kollerovi chtěl jisté místo v základní sestavě. Kouč to odmítl. Podle bývalého hráče Wiganu a West Bromwiche mu nabídl roli jakého rádce a motivátora týmu, což se Scharnerovi ani trochu nezamlouvalo.

"Řekl jsem, že to dělat nebudu. Že to je práce trenéra. Koller mi pak řekl, že pod ním už si nezahraju," uvedl Scharner. "Paul hrál v základu v minulých dvou zápasech a na stoperu máme různé alternativy, tak jsme chtěli vyzkoušet něco nového," uvedl.

Trenérovi vyčetl, že se od svého příchodu k mužstvu změnil a přizpůsobil rakouské mentalitě. "Ze začátku to byl prostě Švýcar, držel perfektně směr, byl profesionál. Ale v létě se zjevně něco změnilo. Mám pocit, že ho naklepali jak řízek. Teď je potřeba už jenom osmažit a bude to. Bude z něj opravdový Rakušan. Když chce člověk zůstat v Rakousku, musí se z něj stát řízek," prohlásil Scharner na adresu kouče s tím, že se chce zavděčit.

Bývalý kouč 1. FC Kolín nad Rýnem či Bochumi vzal jeho slova s úsměvem. "Každý den si řízek nedávám, ale chutná mi," uvedl jednapadesátiletý Koller.

Reklama

Související témata: