Hlavní obsah

Dohodnuto! Bývalý kapitán Juventusu Del Piero si prodlouží kariéru v Sydney

Bývalý italský fotbalový reprezentant Alessandro del Piero bude trochu překvapivě pokračovat v kariéře v Austrálii. Sedmatřicetiletý útočník se po 19 letech působení v Juventusu dohodl s představiteli FC Sydney, kde do letošního března trénoval Vítězslav Lavička.

Foto: ČTK

Alessandro del Piero (vlevo).

Článek

Sydney se s někdejším kapitánem Juventusu domluvilo na dálku a o víkendu šéfové klubu odletí do Itálie, aby smlouvu definitivně stvrdili. Podle australských médií by si měl mistr světa z roku 2006 v Sydney vydělat dva miliony dolarů ročně.

"Je to úžasná věc pro FC Sydney, pro ligu a celý australský fotbal," uvedl v tiskovém prohlášení předseda klubu Scott Barlow. "Jsme poctěni, že se Alessandro rozhodl hrát za FC Sydney a sdílíme s ním jeho nadšení, že v Sydney vytvoří trvalý odkaz pro fotbal v této zemi."

Optimismus australských funkcionářů však brzdí Del Pierův bratr a agent v jedné osobě Stefano, podle nějž není stoprocentně jisté, že Alessandro do Sydney odejde. "Velmi vážně se jejich nabídkou zabýváme, ale ještě není podepsána smlouva a nedá se s určitostí říct, že se tak stane v pondělí," řekl Stefano del Piero agentuře ANSA.

Šestinásobný vítěz italské ligy a miláček fanoušků Juventusu skončil v Turíně v létě po 19 letech. Zajímaly se o něj například švýcarský Sion, Celtic Glasgow a týmy z USA a Asie.

Reklama

Související témata: