Hlavní obsah

Jílové u Prahy bude o víkendu žít fotbalovými oslavami

Jílové u Prahy

V Jílovém u Prahy slaví o tomto víkendu devadesáté výročí založení fotbalového klubu. A půjde doslova o záležitost pro celé město, které svoji největší slávu zažívalo v dobách, kdy se tam těžily drahé kovy.

Článek

I fotbal pamatuje lepší časy, v Jílovém se hrávala divize, a to velmi dobře! Jak by ne, když tam působili i exligoví fotbalisté. Například František Cipro, který tam zamířil na dva roky přímo že Slavie Praha v roce 1980. Hrál a zároveň i tým trénoval, bylo to pochopitelně první angažmá jeho bohaté trenérské kariéry. Dres klubu oblékal i Jaroslav Hřebík, v letech 1985 až 1988 tu končil hráčskou kariéru.

Jílové bude dva dny žít fotbalem. Už v sobotu 1. září v půl deváté začne průvod městem, o dvě hodiny později je na stadiónu slavnostní zahájení oslav a pak se postupně představí všechny oddíly FC Jílové od přípravky po současné "áčko". Večer nemůže chybět společenský večer. Tím ale oslavy nekončí.

V neděli se od 11 hodin představí bývalí hráči Jílového proti slavnému výběru osobností, hrajícímu desítky let pod hlavičkou AMFORA Praha.

Reklama

Související témata: