Hlavní obsah

Ďolíček uctil zápasem Přibylovu památku, vybralo se 300 tisíc

Charitativní zápas mezi výběrem osobností Real Top Praha a fanouškovským týmem Kotva Vršovice dnes uctil památku fotbalového funkcionáře Lukáše Přibyla, který náhle zemřel letos v lednu. Do vršovického Ďolíčku, kde se utkání konalo, dorazily asi dva tisíce lidí. Akce vynesla přibližně 300 tisíc korun, které pořadatelé věnovali manželce zesnulého Přibyla Zoře a její dceři Beatě.

Foto: Sport.cz

Lukáš Přibyl, jehož památku uctili fotbalisté v Ďolíčku.

Článek

Částkou 150 tisíc korun přispěla česká reprezentace, 100 tisíc korun darovala kabina pražské Sparty, kde Přibyl vykonával funkci místopředsedy představenstva, než v zimě tragicky zemřel. Předtím také dělal ředitele Bohemians 1905.

Za Real Top nastoupili například nejlepší střelec historie českého národního týmu Jan Koller, manažer reprezentace Vladimír Šmicer či trenér Ivan Hašek. Dorazili také herec Ivan Trojan nebo zpěvák Vojtěch Dyk, za fanouškovský tým Kotva Vršovice hrála například legenda vršovického klubu Dalibor Slezák.

Hrálo se 2x35 minut a zápas skončil remízou 3:3. Jako rozhodčí se představila Dagmar Damková, předsedkyně komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Ve 33. minutě se utkání na minutu přerušilo, což symbolizovalo, že Přibyl zemřel ve věku 33 let. "Všichni povstali a minutu tleskali. Bylo to velmi emotivní," řekl ČTK manažer Real Top Praha Alexandr Smita. "Jeho" tým oblékl dresy s fotkou Přibyla a nápisem "Navždy s námi".

Na stadionu Bohemians, který byl pro Přibyla jako oddaného fanouška "klokanů" druhým domovem, probíhaly v rámci Memoriálu Lukáše Přibyla i doprovodné akce. Došlo na dražbu dresů, po zápase začal koncert kapel Svojband, Moomraj a The Chancers. "Myslím, že to bylo důstojné uctění Příbovy památky. Lidem se akce líbila," dodal Smita.

Reklama