Hlavní obsah

VIDEO: Brazilec Neymar předvedl parádní slalom a zajistil Santosu výhru

Coritiba

Dvacetiletý brazilský hvězdný supertalent Neymar znovu dokázal, jak velkým fotbalistou je a proč se o něho přetahují největší evropské kluby. V nedělním utkání brazilské Serie A totiž rozhodl dvěma góly o tom, že si jeho Santos odvezl výhru z horké půdy v Coritibě. Zvláště druhá branka, kdy slalomem obešel tři domácí hráče a brankáře k tomu, byla parádní.

Neymarova paráda

 
Článek

Ještě dvacet minut před koncem Santos v utkání 25. kola brazilské Serie A v Coritibě prohrával, neboť marně hledal recept na domácí obranu. Na vedoucí gól Deivida z desáté minuty nedokázal dlouho odpovědět...

Pak ovšem vzal na sebe odpovědnost právě Neymar. Nejprve v 71. minutě po přihrávce Beranarda vyrovnal, za dalších dvanáct minut pak zápas rozhodl parádním slalomem, při němž obešel tři domácí hráče i brankáře Vanderleiea a biliárovým „šťouchem" za přispění jednoho z obránců dopravil míč do sítě.

„Je to skvělý fotbalista. Takové věci on prostě dokáže. Věděli jsme o tom, přesto mu v v akci nezabránili," vyčítal svým svěřencům trenér Coritiby Marquinhos Santos.

Santos se po vítězství posunul v tabulce na jedenáctou příčku, na vedoucí Fluminense ovšem po pětadvaceti odehraných kolech ztrácí dvacet bodů.

Reklama

Související témata: