Hlavní obsah

Platini si přeje, aby se mistrovství světa v Kataru konalo v zimě

Londýn

Prezident UEFA Michel Platini podporuje myšlenku, aby se fotbalové mistrovství světa v Kataru 2022 konalo poprvé v historii v zimě. V té době je v oblasti Perského zálivu příznivější klima než v létě, kdy tam vládnou obrovská horka.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda UEFA Michel Platini

Článek

Pořádání světového šampionátu v zimě by nicméně znamenalo velký zásah do zažitého fotbalového kalendáře a vyžadovalo by od domácích soutěží typu Premier League, aby zavedly pro ně nezvyklou zimní přestávku. "Doufám, že se bude turnaj konat v zimě. Musíme jet do Kataru v době, kdy to bude nejlepší pro všechny zúčastněné," řekl Platini listu London Evening Standard.

Šéf evropského fotbalu věří, že na rozmyšlení, jak upravit kvůli MS program ligových soutěží, je dost času. "Za deset let snad přijdeme na to, jak o měsíc posunout sezónu," uvedl Platini.

"Leden je pro mistrovství světa složitý kvůli zimním olympijským hrám. Pokud bychom zastavili soutěže od 2. listopadu do 20. prosince, znamenalo by to, že místo v květnu by se končilo v červnu. Myslím, že to není velký problém. Navíc je to pro dobro světového šampionátu, nejdůležitější akce na světě," dodal trojnásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Reklama