Hlavní obsah

VIDEO: Zámoří má nového fotbalového hrdinu. Galapředstavení režíroval Thierry Henry

New York

Je mu 35 let, ale pořád je z něj fotbalista par excellence. Francouz Thierry Henry kope po svém odchodu z Evropy v New Yorku v tamním týmu Red Bulls. V utkání proti Torontu někdejší šutér Arsenalu či Barcelony předvedl své umění. Na tři góly přihrál, jeden sám vstřelil a podílel se tak největší měrou na vítězství svého celku 4:1.

Thiery Henry zářil v zápase proti Torontu

 
Článek

Skóre zápasu otevřel už v 6. minutě nádhernou ranou Jamajčan Ryan Johnson. Pak ale začal úřadovat bývalý spoluhráč Tomáše Rosického. Nejdřív si postavil míč k rohovému praporku a následný centr uklidil do sítě Markus Holgersson.

Při druhé brance posunul hlavou míč na svého spoluhráče, který ho poté vysunul kolmicí až do pokutového území. Proti proslulému špílmachrovi vystartoval kromě posledního obránce i brankář. Ale Francouz periferně viděl Kennyho Coopera, pro něhož už nebyl žádný problém poslat fotbalisty New Yorku do vedení.

Třetí gól Red Bulls padl po další parádní akci hráče s číslem čtrnáct na zádech. Po přihrávce z pravé strany si balón rychlými doteky zpracoval, navázal tak na sebe pět protihráčů včetně brankáře a znovu tak uvolnil Coopera, který měl snad ještě jednodušší pozici než při předchozí brance.

Nejlepší hráč ligy

Na svůj gól si Henry počkal do nastaveného času. Jeden z jeho spoluhráčů poslal pravděpodobně míč už za autovou čáru, ale sudí prohřešek proti pravidlům nepískal, a tak domácí pokračovali v akci. Po dlouhé přihrávce od spoluhráče postupoval Henry sám na brankáře. Zvolil svou typickou ránu obstřelem, díky níž si ho zamilovali zejména fanoušci Arsenalu.

„Thierry byl fenomenální. Kromě svého gólu připravil i všechny zbylé branky našeho týmu. Když září jako dnes, je z něj nejlepší hráč ligy," odvážil se prohlásit Hans Becke, majitel New York Red Bulls. V zámořské MLS přitom působí další hvězdy v čele s Davidem Beckhamem.

Hrdina zápasu zůstával skromný. „Když vidím spoluhráče v lepší pozici, prostě přihraju. Je to snadné," řekl žurnalistům Henry.

Reklama

Související témata: