Hlavní obsah

Dívku, která chtěla dres brazilské hvězdy Lucase, musela chránit policie

Nepříjemným zážitkem skončil pro mladou dívku nedělní zápas brazilské fotbalové ligy mezi domácí Coritibou a Sao Paulem (1:1). Po utkání ji musela chránit policie před domácími fanoušky, které rozzuřila, když si řekla vycházející hvězdě hostujícího celku záložníkovi Lucasovi o dres.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladou dívku museli ochránit policisté - archivní foto.

Článek

"Měl jsem o ni strach, protože se na ni a jejího otce najednou sesypala spousta lidí a přinutili je dres vrátit," citovala Lucase agentura AP. "Vím, že jsem byl trochu naivní, ale nikdy by mě nenapadlo, že se stane něco takového. Obzvlášť holce. Bylo to opravdu smutné," uvedl.

Lucas byl rád, že se dívce nic nestalo a posléze se s ní potkal v šatně, kde jí dres znovu věnoval. "Musíme ukázat světu, že naše země je civilizovaná a zaslouží si pořádat mistrovství světa," přidal v narážce na šampionát, který bude Brazílie hostit v roce 2014.

Policie musela v neděli také zasahovat na nejdražších místech stadionu Pacaembu v Sao Paulu, kde fanoušci obhájců titulu Corinthians při utkání s Recife (3:0) vyhrožovali násilím skotskému turistovi. Ten měl na sobě dres Celtiku Glasgow a jeho zelenobílá kombinace připomínala barvy městského rivala Palmeiras. Muž nakonec trikot schoval pod svetr a policie ho poté usadila na jiné místo.

Reklama