Hlavní obsah

Slavia znovu skolila Spartu, kanonáda v derby potvrdila trend Juniorské ligy

Praha

Nadvláda fotbalové Slavie nad Spartou v derby je pro letošní podzim stvrzena. Tři dny po výhře 1:0 dospělých v Edenu se radovali i junioři. Sešívaní na Letné vyhráli dokonce 4:2... Premiérový ročník Juniorské ligy bojuje o přízeň fanoušků a kanonáda v derby potvrdila trend soutěže. Střelecký průměr na zápas je vysoký – 3,5 gólu na zápas.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Martin Latka v sobotu navlékl tričko "Derby je naše" - a v úterý se stejně radovali i junioři...

Článek

„Hraje se útočný a bezstarostný fotbal, což se divákům musí líbit. Měl jsem o tuto soutěž trochu obavy, ale je přehlídkou zajímavých hráčů na rozhraní dorosteneckého a dospělého fotbalu," poukazuje Miroslav Pelta, šéf FAČR.

„Působil jsem ve Španělsku, kde juniorky neznají. Naopak v Anglii, Itálii či Rusku již leta fungují. U nás zatím vítězí ofenzivní pojetí. Hraje se otevřený fotbal, trenéři vedou své týmy k útočnému stylu. V budoucnu by se tento aspekt mohl přenést i do Gambrinus ligy a ta by lákala více diváků," doufá internacionál Radek Bejbl, který se stal ambasadorem Juniorské ligy.

Pohár větší než v Lize mistrů

Soutěž má nové webové stránky i novou trofej. „Pohár je důstojný, snad ještě větší než v Lize mistrů. Jen aby ho vítěz vůbec uzvedl," usmívá se Bejbl.

„Juniorská liga je projektem, který chce stavět na budoucnosti a fotbalových talentech. Věříme, že z podpory této soutěže může v horizontu několika let těžit především Gambrinus liga a celý český fotbal," doufá Dušan Svoboda, předseda LFA.

Již tři hráči dokázali vstřelit v jednom utkání čtyři branky: Asim Zac (Hradec Králové), Viktor Šimeček (Slavia Praha) a Karem Bulut (Mladá Boleslav).

V Juniorské lize se objevují hráči, kteří už mají ligové zkušenosti, a tak se například mezi střelce zapsali Bulut, Štohanzl (Mladá Boleslav), Petr, Navrátil, Klesnil (Olomouc), Fillo (Plzeň, nyní Mladá Boleslav), Hora (Plzeň), Musiol (Liberec), Hurka (Slavia) nebo Čajič (Teplice).

Reklama