Hlavní obsah

Italský fotbalista Masiello dostal za ovlivňování zápasů podmínku

Řím

Italský obránce Andrea Masiello dostal za účast v rozsáhlé korupční a sázkařské aféře v italském fotbale podmíněný trest vězení na 22 měsíců. Bývalý hráč Bari byl dnes odsouzen za podvod a ovlivnění výsledků čtyř zápasů.

Článek

Šestadvacetiletý Masiello, kterému italský svaz už dříve za provinění zastavil činnost na 26 měsíců, byl potrestán poté, co se dohodl na spolupráci s vyšetřovateli aféry nazvané "Poslední sázka". Mimo jiné se přiznal k tomu, že v sezoně 2010/11, v níž Bari sestoupilo do druhé ligy, si dal v zápase s Lecce vlastní branku, aby zajistil prohru 0:2.

Spolu s někdejším hráčem Juventusu, Sieny, Janova a Bergama byli také odsouzeni jeho komplicové Gianni Carella a Fabio Giacobbe, kteří sázeli na zmanipulované zápasy. Oba dostali podmíněné tresty na 17 měsíců.

Kromě Masiella bylo v rámci rozsáhlé aféry, jenž v Itálii vypukla loni, zatčeno 40 lidí. Jsou mezi nimi například záložník Lazia Řím Stefano Mauri a bývalí italští reprezentanti Giuseppe Signori a Cristiano Doni.

Svaz už kvůli zapletení do skandálu odečetl body čtyřem celkům nejvyšší soutěže Sieně (6 bodů), Bergamu (-2), FC Turín a Sampdorii (oba -1). Navíc dal desetiměsíční trest trenérovi Juventusu Antoniu Contemu za to, že během působení v druholigové Sieně v sezoně 2010/11 nenahlásil dva případy ovlivnění zápasů, o nichž prý věděl.

Italský fotbal nemá s korupcí problémy poprvé. V roce 2006 se stal největší obětí aféry "Calciopoli" turínský Juventus, který kvůli ovlivňování zápasů přišel o dva mistrovské tituly a byl přeřazen do druhé ligy.

Reklama