Hlavní obsah

VIDEO: Brankář vstřelil gól přes celé hřiště. Pomohl mu neskutečný kiks soupeřova gólmana

Fakt, že góly dávají fotbaloví útočníci, nikoho nepřekvapí. Ovšem aby se trefil brankář, a ke všemu ještě výkopem přes celé hřiště přitom "načapal" svého kolegu v protější brance, to se vidí zřídka. Z hodně kuriózní trefy se radoval Imran Mohamed, strážce svatyně na Maledivách.

Gól brankáře z Malediv přes celé hřiště.

 
Článek

Mohamed se po jednom z rutinních zákroků chystal vykopnout míč, to však netušil, že o pár vteřin později bude slavit životní trefu a zapíše se do historie maledivského fotbalu. Jako první brankář v dějinách ostrovního seskupení totiž překopl celé hřiště a s nešťastným přispěním soupeřova gólmana oslavil rozhodující branku zápasu. Mohamedův tým New Radiant díky tomu vyhrál 2:1 a postoupil do finále Prezidentského poháru.

„Jsem nesmírně šťastný, i když vím, že to byla neskutečná náhoda. Pomohla mi chyba soupeře," uznal Imran Mohamed, který v zápase nosil kapitánskou pásku. „Dříve jsem už jeden gól dal, ale to bylo v mládežnické kategorii. Tehdy jsem ještě hrál v útoku," dodal.

Obrovskou kritiku naopak schytal brankář soupeře Faisal. Toho míč nejprve po odrazu od trávníku přeskočil, krátce nato pak nešťastný gólman dvakrát promáchl, když se snažil balón chytit do ruky. „To by chytil i desetiletý kluk, možná i dítě v plenkách," nebral si servítky trenér týmu Victory Ali Suzain.

Reklama