Hlavní obsah

VIDEO: Ocenění pro legendu Masopusta. Získal čestné občanství hlavního města Prahy

Praha

Čestným občanem hlavního města Prahy je ode dneška legendární fotbalista Josef Masopust. První český držitel Zlatého míče a stříbrný medailista ze světového šampionátu z Chile v roce 1962 převzal ocenění na Staroměstské radnici z rukou primátora Bohuslava Svobody.

Josef Masopust byl jmenován čestným občanem Prahy Video: Sport.cz

 
Článek

"Je to pro mě velké vyznamenání, udělalo mi to strašně velkou radost a moc si toho považuju. Je to jeden z mých velkých úspěchů," řekl Masopust na následné tiskové konferenci k 2. ročníku Poháru Josefa Masopusta pro studenty středních škol.

Věhlasný střední záložník si udělení čestného občanství Prahy váží o to víc, že s fotbalem začal na Mostecku v malé vesničce Střimice, která posléze kvůli těžbě uhlí přestala existovat.

"Musím vzít v úvahu, jak se vyvíjel můj život. Své mládí jsem strávil na Mostecku na zabraném území Němci a k pražskému fotbalu jsem měl strašně daleko," podotkl Masopust.

"Vždy jsem měl ale takové malé přání hrát jednou ligu v Praze a jsem moc rád, že se mi to splnilo. Dnešní ocenění tedy považuji za určité vyvrcholení toho všeho," dodal bývalý slavný hráč Dukly Praha.

Reklama

Související témata: