Hlavní obsah

VIDEO: Bitka, kopance, rány pěstí. Rozhodčí vyloučil v paraguayském duelu mládežníků 36 fotbalistů

Fotbalová disciplinárka v Paraguyi se v nejbližších hodinách rozhodně nudit nebude. Zápas tamní mládežnické ligy totiž skončil hromadnou bitkou a rozhodčí učinil nevídaný krok. Oba kompletní týmy včetně náhradníků vyloučil, dohromady se jednalo o 36 fotbalistů.

Bitka fotbalových mládežníků v Paraguyai

 
Článek

Pět minut před koncem střetnutí mezi celky Teniente Fariňa a Libertad poslal hlavní arbitr předčasně do kabin kvůli vzájemné potyčce po jednom z hráčů na každé straně. Ti ale pokračovali v bitce a na trávníku se záhy strhla pořádná mela, ve které nebyla nouze o rány pěstí i kopy ve stylu kung-fu. Do rvačky se zapojili také spoluhráči a dokonce i obě lavičky náhradníků.

Sudí Néstor Guillén bitce na hřišti nepřihlížel, naopak zamířil do útrob stadiónu. V zápisu pak informoval delegáta o udělení červené karty pro každého z přímých i nepřímých aktérů duelu.

Zástupci klubů pak obvinili rozhodčí, že situaci nezvládli. "Hned po vypuknutí bitky zmizeli v šatně, vůbec nemohli vidět, co se tam dělo. A ve zprávě pak, snad aby si nad tím umyli ruce, vyloučili všech 36 hráčů," zlobil se prezident domácího klubu Hernán Martínez. "Rozhodčí měl zajistit, aby oba vyloučení hráči opustili hřiště. Místo toho sám odešel," uvedl jeho protějšek Sixto Nuňez.

Reklama

Související témata: