Hlavní obsah

Trenér Senegalu Koto nedostal tým na africké mistrovství, a tak končí.

Dakar

Neúspěch v kvalifikaci mistrovství Afriky stál místo trenéra fotbalistů Senegalu Josepha Kota. Jeho svěřenci přišli o šanci na postup do finálového turnaje poté, co před dvěma týdny nestačili na Pobřeží slonoviny. Zápas, který musel být kvůli výtržnostem fanoušků předčasně ukončen, vyhráli z rozhodnutí kontinentální federace CAF fotbalisté okolo Didiera Drogby 2:0.

Foto: Mamadou Gomis, Reuters

Šílení senegalští fanoušci zpečetili prohru svého týmu a zároveň vyhazov trenéra Kota

Článek

„Koto byl odvolán, protože nebylo dosaženo vytyčených cílů," uvedli zástupci senegalského svazu v oficiálním prohlášení.

Násilnosti na stadionu vypukly při odvetném duelu po penaltě Didiera Drogby, který zvyšoval na 2:0. V celkovém skóre dvojzápasu znamenalo vedení 6:2. Fanoušci pak začali házet na hřiště odpadky a napadali hráče soupeře. Zápas byl tak přerušen a následně předčasně ukončen. Fotbalisté, rozhodčí i příznivci hostů museli stadion opustit pod ochranou policie.

Koto se ujal funkce jako prozatimní kouč letos v únoru, v červenci byl potvrzen jako hlavní trenér. Nahradil Amara Traorého, který byl propuštěn po fiasku na předchozím africkém šampionátu. Joseph Koto tak končí podobně jako jeho předchůdce.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články