Hlavní obsah

Základní část MLS ovládlo San Jose se střelcem Wondolowským

Carson

Základní část zámořské fotbalové ligy MLS skončila v neděli vítězstvím Los Angeles nad hosty ze Seattlu 1:0. Výsledek duelu mezi týmy s jistou účastí v play off Západní konference už nemohl nic změnit na čtvrtém místě domácích obhájců titulu Galaxy, soupeř ale promarnil možnost posunout se na druhou příčku.

Foto: Ross William Hamilton, ČTK/AP

Chris Wondolowski (druhý zprava) z týmu San Jose se raduje společně se spoluhráči ze vstřelení gólu do sítě Portlandu.

Článek

Tým evropských hvězd Davida Beckhama a Robbieho Keanea, který přihrávkou připravil poslední gól dlouhodobé části soutěže Mikeu Mageemu, bude hrát v jednokolovém play off s pátým Vancouverem a vítěz se utká v konferenčním semifinále už na dva zápasy s nejlepším týmem ligy San Jose.

Východní konferenci vyhrál Kansas City a ve vyřazovací části bude hrát s lepším z dvojice Chicago - Houston. Druhou semifinálovou dvojici tvoří DC United a New York, v Západní konferenci bude mít Seattle za soupeře Real Salt Lake. Play off začne 31. října.

Nejlepší celek základní části San Jose usiluje o třetí titul po letech 2001 a 2003. Do play off půjde jako tým se suverénně nejlepším útokem, který v 34 zápasech nastřílel 72 gólů (následuje Los Angeles s 59). V týmu Earthquakes byl potřetí za sebou nejlepším střelcem ligy americký reprezentační útočník Chris Wondolowski.

Zatímco vloni za 16 branek nezískal Zlatou kopačku jen kvůli menšímu počtu asistencí oproti Dwayneu De Rosariovi, tentokrát nebylo o jeho triumfu pochyb, protože nasázel dohromady 27 branek a vyrovnal 16 let starý rekord Roye Lassitera. Druhý v pořadí Kenny Cooper z New Yorku se trefil osmnáctkrát.

Reklama

Související témata: