Hlavní obsah

Fotbalovou asociaci informoval o korupci rozhodčí Adámek

Aktualizováno

Informace o údajném ovlivnění prvoligového zápasu v minulé sezoně, které v pátek obdržela Fotbalová asociace České republiky (FAČR), pocházejí podle Nedělního Sportu od rozhodčího Tomáše Adámka. Sudí podle listu zaslal předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi a šéfovi disciplinární komise Jiřímu Goldovi dopisy se svým notářsky ověřeným svědectvím.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodčí Tomáš Adámek.

Článek

Fotbalová asociace v sobotu potvrdila, že den předtím obdržela závažné informace týkající se údajného ovlivnění prvoligového zápasu v minulé sezoně. V pondělí proto zasedne disciplinární komise, která případ začne šetřit.

Asociace dokumenty poukazující na nekalé praktiky na prvoligové scéně ihned předala policii. "Informace jsou závažné. Zatím nemohu být konkrétnější, protože nejprve chci se vším seznámit mé kolegy v komisi. Věci se začneme věnovat neprodleně a v pondělí po našem zasedání mohu říci víc," řekl Golda.

Ten potvrdil, že věc má zřejmě přímou souvislost s událostmi z posledních týdnů, kdy šéf pražské Sparty Daniel Křetínský v polovině září předal Peltovi informace, které měly poukazovat právě na ovlivňování prvoligových zápasů.

Od mládeže do ligy a zpět

Brzy třiatřicetiletý Adámek řídil v minulém ročníku jedenáct zápasů v nejvyšší soutěži. Po zápasu 24. kola Hradec Králové - Ostrava byl však kvůli několika chybám a poklesu výkonnosti přeřazen do mládežnických soutěží. V novém ročníku se do první ligy vrátil, nicméně hned po 1. kole měl omezenou delegaci na tři zápasy za to, že v utkání Teplic s Mladou Boleslaví chybně na pokyn asistenta odpískal penaltu.

Za nezvládnutý zápas 11. kola mezi Českými Budějovicemi a Slováckem pak byl opět přeřazen až do odvolání na utkání mládeže, dorostenecké a juniorské ligy. Podle Sportu se v pátek bez omluvy nedostavil na duel dorostenecké ligy Opava - Pardubice, který měl pískat.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články