Hlavní obsah

VIDEO: Zoufalec Nasuti. Neměl slitování a surově skopl soupeře! Sám se přitom zranil

Guayaquil

Tohle městské derby mělo jasného vítěze i poraženého. Šlágr ekvádorské ligy mezi Barcelonou a Emelecem skončil jednoznačnou výhrou domácího týmu 5:0, jenže to, co se událo zhruba pětadvacet minut před koncem zápasu, hlava nebere. Argentinský obránce Cristian Nasuti se v zoufalství odhodlal k brutálnímu zákroku, při kterém doslova skopl z trávníku útočníka Emelecu. Spravedlnost si však vybrala svou daň a Nasuti na surový zákrok sám doplatil zraněním kolena.

Brutální faul obránce Nasutiho v ekvádorské lize.

 
Článek

Fotbalová derby v Jižní Americe, to téměř vždy znamená vypjatou atmosféru a bouřlivé prostředí. A také velkou motivaci ukázat se pro každého fotbalistu, který vběhne na hřiště. Jenže tenhle duel dvou celků z největšího ekvádorského města Guayaquil byl od začátku jednostrannou záležitostí. Barcelona Sporting Club svého rivala od začátku zápasu drtila a frustrovaní hráči Emelecu se jen těžko smiřovali s tím, že po hodině hry byl stav zápasu 0:5 v jejich neprospěch.

Ze zoufalství se nepouštěli pouze do nesmyslných faulů, ale předvedli i několik brutálních zákroků. Vrcholem všeho byl faul zkušeného Argentince Nasutiho, který v 66. minutě nevydržel ťukání na nervy od domácího útočníka Michaela Arroyoa. Ten si u rohového praporku povodil jednoho z hostujících beků, a když se chystal přejít i Nasutiho, někdejší hráč River Plate mu nedal šanci. K soupeři rychle přispěchal a brutálním kopancem přes koleno sestřelil domácího borce na zem.

Ekvádorští komentátoři měli okamžitě jasno a řvali: „Červená, jasná červená karta!" Měli pravdu, hlavní rozhodčí Nasutiho ihned poslal do kabin. Jenže zoufalý Argentinec do útrob stadiónu ani nedošel. Při faulu si sám poranil koleno a teď ho čeká několikazápasová pauza.

Reklama

Související témata: