Hlavní obsah

Legendární Cruyff končí na lavičce fotbalové reprezentace Katalánska

Johan Cruyff se rozhodl rezignovat na místo trenéra katalánské fotbalové reprezentace. Pětašedesátiletá legenda, jež výběr převzala před třemi lety, povede jedenáctku tohoto španělského regionu naposledy v přátelském utkání 2. ledna 2013. Soupeř zatím není znám.

Foto: Fotobanka Profimedia

Bývalý slavný fotbalista Johan Cruyff skončil na lavičce katalánské reprezentace.

Článek

Katalánsko usiluje o to, aby bylo oficiálně uznáno mezinárodními federacemi FIFA a UEFA podobně jako Skotsko, Wales či Severní Irsko, a mohlo se tak účastnit světových a evropských šampiónátů.

Španělsko, v jehož dresu při letošním triumfu na ME nastoupila přibližně třetina hráčů katalánského původu, ale jejich přijetí za člena úspěšně brání. Výběr této autonomní oblasti tak může sehrát pouze jeden přátelský zápas ročně.

Cruyff, bývalý vynikající fotbalista a kouč Barcelony, dokázal s týmem Katalánska v roce 2009 porazit reprezentaci Argentiny 4:2. O rok později zvítězili jeho svěřenci 4:0 nad Hondurasem, vloni uhráli bezbrankovou remízu s Tuniskem. "Přišel čas, abych uzavřel jednu kapitolu svého života," řekl slavný nizozemský kouč.

Reklama

Související témata: