Hlavní obsah

Fotbalisté Palmeiras mají kvůli hrozbám fanoušků bodyguardy

Sao Paulo

Někteří fotbalisté Palmeiras si najali ochranku kvůli výhrůžkám fanoušků, kteří jsou rozezleni tím, že nejúspěšnějšímu týmu v historii brazilské ligy hrozí sestup. Argentinský útočník Hernan Barcos, který je největší hvězdou klubu, už pohrozil, že odejde, pokud se nebude cítit v bezpečí.

Článek

Po zatím posledním zklamání, které přinesla fanouškům remíza 2:2 s Botafogem, se objevil na sídle klubu nápis vyhrožující smrtí prezidentovi Palmeiras Arnaldu Tironemu. Některým hráčům začali hrozit anonymové v telefonátech.

„Nevíme, jestli jsou ty hrozby skutečné, ale jsme opatrní. Říkáme hráčům, aby se snažili zachovat klid," uvedl ředitel klubu César Sampaio, jenž byl během hráčské kariéry hrdinou fanoušků Palmeiras.

Přístup fanoušků odsoudil i ministr sportu

„Musíme být opatrní, aby nedošlo k tragédii. Je třeba se o hráče postarat, zvlášť o ty méně zkušené," řekl trenér Gilson Kleina, jenž vystřídal v září odvolaného Luize Felipeho Scolariho.

Jednání příznivců Palmeiras odsoudil i ministr sportu Aldo Rebelo. Je to nepřijatelné. Něco takového nemá ve fotbale místo," prohlásil.

Palmeiras sice v létě vyhráli Brazilský pohár, ale v lize se jim nedaří. V tabulce dvacetičlenné soutěže jsou osmnáctí s 33 body ze 34 zápasů. Od 16. příčky zajišťující záchranu je čtyři kola před koncem dělí sedm bodů.

Reklama

Související témata: