Hlavní obsah

VIDEO: Jihoamerický šampión Palermo dával góly z půlky hřiště, teď se pustil do trénování

Buenos Aires
Aktualizováno

Devětatřicetiletý Argentinec Martín Palermo, který během své slavné kariéry nastřílel téměř 300 gólů, zahájil trenérskou kariéru. Nejlepší střelec v historii klubu Boca Juniors a bývalý argentinský reprezentant se proslavil několika fascinujícími góly - v zápase proti Independiente se trefil z téměř 60 metrů, utkání s Vélezem zase rozhodl neomylnou hlavičkou ze 40 metrů. Palermo nově usedne na lavičku prvoligového celku Godoy Cruz.

Dva skvělé góly Martína Palerma.

 
Článek

"El Loco" (blázen - pozn. red.), jak zní Palermova přezdívka, absolvuje premiéru v roli kouče v sobotu doma proti sestupem ohroženému Quilmesu a následující víkend ho čeká návrat na stadion La Bombonera, kde strávil dlouhá a úspěšná léta v dresu Boky Juniors. S ní vyhrál šest ligových titulů, získal dvakrát Pohár osvoboditelů a v roce 2000 po výhře nad Realem Madrid také Interkontinentální pohár, předchůdce dnešního MS klubů.

Nejlepší střelec v historii populárního klubu bude mít k ruce také dva bývalé spoluhráče coby asistenty. Jedním z nich bude brankář argentinské reprezentace z MS 2006 Roberto Abbondanzieri a druhým obránce Rolando Schiavi, jenž právě proti týmu Godoy Cruz odehraje poslední zápas za Boku a poté ukončí kariéru.

Palermo hrál za Boku Juniors během dvou působení celkem deset let a získal u fanoušků klubu status legendy. Na začátku kariéry také oblékal dres Estudiantes, v Evropě působil ve Villarrealu, Betisu a Alavésu.

Za Argentinu odehrál 15 utkání, v kterých dal devět branek. V roce 1999 se mu také povedl nezáviděníhodný kousek, když na jihoamerickém šampionátu Copa América zahodil v utkání s Kolumbií tři pokutové kopy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články