Hlavní obsah

K brazilské reprezentaci se vrací kouč Scolari a také Parreira

K brazilské fotbalové reprezentaci se po deseti letech vrací Luiz Felipe Scolari. Příchod čtyřiašedesátiletého trenéra, který nahradí před týdnem odvolaného Mana Menezese, dnes potvrdilo vedení svazu.

Foto: Fotobanka Profimedia

Luiz Felipe Scolari se ujme brazilské reprezentace.

Článek

Spolu se Scolarim, který Brazílii v roce 2002 dovedl k poslednímu z jejích pěti titulů mistrů světa, svaz také do funkce technického ředitele angažoval Carlose Alberta Parreiru. Ten jako trenér dovedl národní celek k triumfu na světovému šampionátu v roce 1994.

Menezes doplatil na neúspěchy na loňském jihoamerickém šampionátu a olympijských hrách v Londýně, kde "kanárci" opět nedosáhli na premiérové zlato. Vedení svazu se proto reprezentaci, která se chystá na domácí mistrovství světa v roce 2014, rozhodlo dát nový impulz.

Tím má být zkušený Scolari, jenž v září skončil kvůli špatným výsledkům v brazilské lize u fotbalistů Palmeiras, s kterými v létě získal domácí pohár. V minulosti vedl také reprezentaci Portugalska, s níž získal v roce 2004 stříbro na mistrovství Evropy, či londýnskou Chelsea. Jeho první angažmá u brazilského výběru trvalo rok a půl.

Reklama

Související témata: