Hlavní obsah

VIDEO: I mistr Zlatan se někdy utne. Ibrahimovicovy nůžky střihly tentokrát naprázdno

Paříž/Praha

Před dvěma týdny parádní střelou nůžkami z 25 metrů v utkání proti Anglii ohromil svět, v řadě komentářů označili fanoušci jeho trefu za jeden z nejkrásnějších okamžiků fotbalové historie. Ale i Zlatan Ibrahimovic, jinak bezpochyby kanonýr par excellence, je jen člověk. Ve čtvrtfinálovém duelu francouzského Ligového poháru proti St. Etienne zkusil útočník Paris St. Germain svoji specialitu znovu, jenže ouha! Tentokrát vůbec netrefil míč a dopadl tvrdě na zem. Stejně jako celý pařížský tým, který nakonec prohrál v penaltovém rozstřelu.

Ibrahimovicovy nevydařené nůžky

 
Článek

Faktem je, že bránící Cesar Alonso nenechal Ibrahimovicovi při akrobatickém pokusu zády k brance tolik prostoru  jako zadáci anglické reprezentace. Naopak, nebojácně se s ním pustil do souboje. A uspěl: rozhodil „Ibrovu" stabilitu, pravá noha ostrostřelce Pařížanů následně švihla do prázdna a rozhodčí navíc vytáhlému Švédovi odpískal faul.

Zápas skončil i po prodloužení bez branek a v sérii pokutových kopů se nemýlil ani jeden exekutor domácího St. Etienne. Uspěl také Ibrahimovic, ale ve třetí sérii zaváhal brazilský kapitán mužstva Thiago Silva a bohatý klub z francouzské metropole se se soutěží rozloučil.

Reklama

Související témata: