Hlavní obsah

VIDEO: Výhra nad rivalem odstartovala násilnosti. Fotbaloví chuligáni řádili v Kodani

Kodaň/Praha

Událost: čtvrtfinále Dánského fotbalového poháru. Místo: stadión v Kodani. Důvod zásahu: výtržnosti, vniknutí fanoušků na hrací plochu, ublížení na zdraví. Bilance: 10 zadržených, jeden zraněný. Takto by mohl ve zkratce vypadat zápis na policejní stanici v dánské metropoli k pohárovému derby mezi celky Bröndby IF a FC Kodaň, po jehož skončení museli strážci zákona společně s ochrannou službou pacifikovat rozvášněné tábory obou klubů.

Řádění fanoušků v Kodani

 
Článek

Rivalita mezi oběma kodaňskými týmy je v Dánsku vyhlášená. Příznivce Bröndby, které v ligové tabulce figuruje až na předposledním místě tabulky, rozjařila výhra 1:0 po prodloužení nad nenáviděným aktuálním lídrem nejvyšší soutěže natolik, že se rozhodli svým protivníkům na tribunách rovněž „naložit".

Tisícovky fandů Bröndby vtrhly po závěrečném hvizdu na trávník, odkud někteří začali vrhat světlice, dýmovnice a dělbuchy do „kotle" fanoušků poraženého celku. Ti jim ovšem nezůstali nic dlužni, a tak je téměř zázrak, že podle oficiální zprávy musel vyhledat ošetření v nemocnici pouze jeden člověk. Kordon policistů a členů ochranky k sobě naštěstí rozkurážené rowdies nepustil.

„Bylo to od fanoušků ostudné a naprosto nepřijatelné chování, které ostře odsuzuji," nechal se později slyšet Emil Bakkendorf, šéf bezpečnostní služby Bröndby IF.

Reklama

Související témata: