Hlavní obsah

Staronový kouč brazilských fotbalistů Scolari urazil pracovníky banky

Sao Paulo

Staronový trenér brazilské fotbalové reprezentace Luiz Felipe Scolari je u národního týmu necelé dva dny, přesto už stihl rozvířit menší aféru. Čtyřiašedesátiletý kouč se musel omluvit zaměstnancům největší banky v zemi za prohlášení, ve kterém zlehčoval náročnost jejich práce.

Foto: Fotobanka Profimedia

Luiz Felipe Scolari ještě na lavičce brazilského týmu Palmeiras.

Článek

Scolari se postaral o rozruch ve čtvrtek krátce poté, co byl oficiálně potvrzen jeho návrat po deseti letech k reprezentaci. "Hráči musí být pod tlakem. Brazílie totiž nemůže mít za cíl jen účast na mistrovství světa," řekl trenér, který "kanárky" v roce 2002 dovedl k jejich poslednímu z pěti titulů světových šampiónů.

"Jestli někomu tlak vadí, tak by možná měl jít pracovat do Brazilské banky, nebo někam na ulici, nebo by si měl jít sednout do kanceláře a nedělat nic," dodal bývalý trenér Portugalska, Chelsea a naposledy klubu Palmeiras, se kterým v létě získal Brazilský pohár.

Byl donucen k omluvě

Scolariho prohlášení pracovníky banky naštvalo a kouč byl později donucen k omluvě. "Řekl, že nechtěl naše zaměstnance urazit, prý se jen špatně vyjádřil," uvedla banka v prohlášení.

S reakcí na sebe nenechaly čekat ani odbory. "Felipao ukázal, že vůbec neví, o čem práce ve finančnictví je. Doufáme, že o fotbale má větší přehled než o situaci v bankovnictví," poukázaly na to, že zhruba 1200 lidí měsíčně si v Brazílii bere volno kvůli zdravotním potížím, které způsobil stres a náročné pracovní podmínky v bankách.

Reklama

Související témata: