Hlavní obsah

VIDEO: Indonéský fotbalista napodobil Poborského. Brankář po jeho parádě plachtil vzduchem marně

Výstavní trefu z přímého volného kopu předvedl na právě probíhajícím Suzuki Cupu indonéský záložník Andik Vermansyah. V duelu proti Singapuru se za nerozhodného stavu 0:0 postavil k exekuci přímého volného kopu a nádhernou ranou zajistil svému mužstvu důležité vítězství. Jedenadvacetiletý rodák z města Jember tak napodobil vytříbeného technika Karla Poborského, který si v roce 1996 v rámci čtvrtfinále tehdejšího Poháru UEFA vychutnal gólmana Cervoneho.

Parádní trefa indonéského záložníka Andika Vermansyaha.

 
Článek

Nádherný gól Karla Poborského proti AS Řím z roku 1996.

Vzpomínáte? Psal se rok 1996, 5. března vstoupila pražská Slavia do čtvrtfinále Poháru UEFA na Strahově proti AS Řím. Běžela 10. minuta prvního poločasu úvodního utkání, když Di Biagio fauloval na levé straně Šmicera a "sešívaní" tak měli výhodu přímého volného kopu.

Exekuce standardní situace se ujal Karel Poborský. Hosté včetně gólmana Cervoneho očekávali centr, jenže se spletli. Slávistický záložník zakroutil míč přímo do brány a nachytal tak italského brankáře, který se marně natahoval po balónu.

Touto trefou jako by se inspiroval indonéský středopolař Andik Vermansyah. V závěru duelu proti Singapuru si postavil míč a přeloboval brankáře, který se nacházel daleko od brankové čáry.

Reklama

Související témata: