Hlavní obsah

Korupce i ve třetí lize? Horník vinu odmítá, FAČR prošetří zápas ČFL kvůli podezřelým sázkám

Praha

Stín korupce v českém fotbale padá i na třetí ligu. Fotbalová asociace ČR prošetří říjnové utkání ČFL mezi Chomutovem a Karlovými Vary kvůli podezřelým sázkám na větší počet nastřílených branek. Třetiligový duel skončil výhrou Chomutova 5:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký

Článek

Bezpečnostního manažera FAČR Martina Syneckého na možnou manipulaci s výsledkem upozornil systém Sportradar monitorující sázky. Informace v pondělí předal i policii. Jako první o případu napsal server Aktuálně.cz.

"Je to podezřelé utkání, které budeme v rámci asociace prošetřovat. Informace od nás už má také policie," řekl ČTK Synecký. "Sportradar zaznamenal sázky na vyšší počet nastřílených gólů," dodal.

Jako první v souvislosti s korupcí a Chomutovem většinu fanoušků napadne jméno funkcionáře Ivana Horníka, jenže ten se brání s tím, že v době inkriminovaného zápasu už v klubu nepůsobil.

"Já nejsem svatý, ale mám rád fotbal. A můžu vás ubezpečit, že za mojí účasti v klubu by nic takového neexistovalo ani v myšlenkách," řekl Horník Aktuálně.cz.

Podle serveru padá podezření především na hráče Karlových Varů, kteří měli dostat nabídku na zmanipulování zápasu. A jejich počínání v obraně v inkriminovaném utkání tomu prý odpovídá.

"Od mých zvědů v kabině už se mi doneslo, že naše hráče měl snad někdo obvolávat. A ne jednou. Je možné, že někdo podlehl. Jestli se něco takového potvrdí, tak ti lidé u nás skončili," ujišťoval šéf karlovarského klubu Zdeněk Havel.

Sázet se prý mělo zejména u asijských kanceláří.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň