Hlavní obsah

Probuzený snajpr Torres: Je mi jedno, jak se Evropa na MS klubů dívá. Chci ho s Chelsea vyhrát

Jokohama/Praha

Jasně, že si zklamání z vyřazení z Champions League v Japonsku nevynahradí, ale i tak je pro fotbalisty Chelsea úspěch na mistrovství světa klubů v Jokohamě důležitý. „Vyhrál jsem se Španělskem mistrovství Evropy a světa, teď chci s Chelsea vyhrát světový šampionát klubů. A je mi jedno, že v Evropě ho nebere spousta lidí moc vážně,“ nechal se slyšet před čtvrtečním semifinálovým duelem Chelsea s mexickým Monterrey probuzený španělský kanonýr Fernando Torres.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Španělský útočník ve službách Chelsea Fernando Torres se raduje z branky do sítě Sunderlandu.

Článek

Pravdou je, že starý kontinent se pořád dívá na mistrovství světa s despektem. A nic na tom nemění, že se letos koná již podeváté. Po premiérovém turnaji v roce 2000 v Rio de Janieru následovala pětiletá odmlka, ale od roku 2005 je pořádáno pravidelně. Tentokrát je vítěz Ligy mistrů Chelsea a vítěz jihoamerického Poháru osvoboditelů brazilský Corinthians nasazen přímo do semifinále.

Brazílie se na šampionát dívá jinak

„Mnoho lidí v Evropě nevěnuje tomuto turnaji tolik pozornosti a mnoho pro ně neznamená, ale je to prostě Světový pohár. Když jsem se zeptal svého brazilského spoluhráče Davida Luize, jak se na klubový šampionát dívají u nich v Jižní Americe, ukázal mi video, na němž plné letiště jásajících fanoušků Corinthians doprovází svůj tým při odletu do Japonska. Nemluvě pak o těch, kteří ho letí do Jokohamy podpořit," rozpovídal se Torres.

„Mohli jsme na úvodu sezóny vyhrát evropský Superpohár, ale zápas s Atlétikem Madrid jsme nezvládli, z Ligy mistrů jsme také vypadli, proto se teď upínáme k novým cílům. K Evropské lize, kterou chceme vyhrát, abychom mohli v příštím roce nastoupit k novému zápasu o Superpohár, k nastávajícímu mistrovství světa klubů zrovna tak," rozpovídal se španělský kanonýr Torres, který se po příchodu trenéra Beníteze konečně střelecky probral a začal dávat góly.

Ke dvěma v posledním v zápase Ligy mistrů přidal další dva v sobotním utkání Premier League se Sunderlandem.

Ani triumf nevynahradí zklamání

„Není to dovolená, není to výlet do Japonska. Světový šampionát klubů je důležitou soutěží, kterou chci vyhrát, abych k titulům mistra světa a Evropy přidal další. A to přesto, že ani případné vítězství nevynahradí zklamání, které jsme po vyřazení z Ligy mistrů zažili. Ani nemůže, protože jde o dvě různé soutěže," nechal se slyšet Torres před čtvrtečním semifinálovým zápasem v Jokohamě, kde se finálový turnaj koná již pošesté.

Nejúspěšnějším týmem je Barcelona, která mistrovstřví světa klubů vyhrála dvakrát, brazilské kluby Corinthians, Sao Paulo a Internacional, stejně jako AC Milán, Inter Milán a Manchester United mají na kontě jeden primát.

Program mistrovství světa klubů
Semifinále
12.12.Al Ahly (Egypt) - Corinthians (Brazílie)11.30h
13. 12.Chelsea (Anglie) - Monterrey (Mexiko)11.30h
O 3. místo
16.12.Duel poražených semifinalistů8.30h
Finále
16.12.Úspěšné celky ze semifinále11.30h

Reklama

Související témata: