Hlavní obsah

VIDEO: Gebre Selassie je tváří programu Členství ve FAČR kandidujícího na projekt roku UEFA

dos, zpSport.cz

Být členem Fotbalové asociace ČR se vyplatí. Tvrdí to i reprezentant Theodor Gebre Selassie, který je tváří nové kampaně. Program Členství ve FAČR dokonce zařadila Evropská fotbalová asociace UEFA do finálového výběru o nejlepší projekt roku 2012. Asociace aktuálně registruje 280 810 členů a každého z nich odmění kartou s novým bonusovým programem.

Theodor Gebre Selassie o členství ve FAČRVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Zaplaťte si členství, a pak si užívejte samých výhod. I fotbal vsadil na osvědčený princip. Všichni zaregistrovaní dostanou od května příštího roku k dispozici bonusové karty, díky nimž získají slevy na zhruba 1500 obchodních místech v České republice.

Tváří kampaně je brémský legionář a reprezentant Theodor Gebre Selassie. Možná i on dotlačí projekt k prestižnímu ocenění.

„Vše ukazuje na to, že máme velkou šanci uspět u UEFA jako projekt roku 2012," těší se Rudolf Řepka, generální sekretář FAČR.

Fotbal dříve vykazoval ještě větší počty, k letošnímu 10. prosinci má FAČR přesně 280 810 členů.

„Je to nádherné číslo, ti lidé museli na úvod něco zaplatit. Síla naší základny je obrovská. Už chápou, že nejde o to, stáhnout peníze za členství pro základnu v Praze," libuje si předseda Miroslav Pelta. „Za statisíce členů jsme velmi vděční a po roce úspěšného fungování jsme se rozhodli jít s projektem ještě blíže k nim. Přichystali jsme pro ně bonusový program," dodává.

Od nového roku čeká projekt několik změn. Místo letošních 50 korun budou dospělí členové platit příspěvek 200 korun, mládež do 18 let a důchodci od 70 let pak 100 korun.

Podstatné však je rozdělení vybraných peněz. Celkem 80 procent poputuje zpět klubům v krajských a okresních soutěžích, zbylých 20 procent bude vráceno v podobě bonusového programu slev. Finanční zdroje přerozdělované zpět do klubů budou navýšeny o 20 miliónů korun, které FAČR poskytnou státní dotace.

Členskou základnu tvoří hlavně hráči, rozhodčí nebo kluboví funkcionáři. Zaregistrovat se však mohou i fyzické osoby mimo profesionální fotbal.

Reklama