Hlavní obsah

Monterrey - Chelsea 1:3Chelsea nedala Monterrey šanci a postoupila do finále mistrovství světa klubů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mata 0 : 1
46. Torres 0 : 2
48. Chávez (vlastní) 0 : 3
91. De Nigris 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea zvítězili v semifinále mistrovství světa klubů nad mexickým Monterrey 3:1 a bez potíží postoupili do finále turnaje. Jeden gól vstřelil probuzený střelec Torres, další přidal Mata a třetí si vstřelil obránce Chávez sám. Brankář Petr Čech přišel o čisté konto v nastaveném čase, když ho překonal De Nigris. Chelsea se ve finále střetne s brazilským Corinthians.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují z branky na mistrovství světa klubů v Japonsku.

Článek

Chelsea od začátku zápasu plnila roli favorita. Hazard se tváří v tvář gólmanovi prosadit nedokázal, branku minul i Ivanovič, který si ve 13. minutě naběhl na centr z rohového kopu. O další čtyři minuty později se ale „Blues" radovali. Cole po pohledné spolupráci s Oscarem našel zpětnou přihrávkou Matu, který nekompromisně otevřel skóre.

Londýnský celek odmítl jakékoliv komplikace úspěšným vstupem do druhé půle. Z vůbec prvního útoku se prosadil Torres, jehož střelu tečoval jeden z bránících hráčů a balón skončil za bezmocným brankářem Orozcem. A za několik desítek vteřin musel gólman Monterrey lovit míč ze sítě potřetí. Torres našel Matu, jenž chtěl akci ještě vyšperkovat přihrávkou na Ocara. K Brazilci se ale míč nedostal, do vlastní sítě si ho srazil Chávez.

Čech o čisté konto přišel v nastavení. Po přihrávce za obranu šel De Nigris na gólmana Blues sám, zvolil střelu a zaznamenal tak čestný úspěch pro svůj tým, který se utká o třetí místo s egyptským Al-Ahlí. Chelsea se střetne v nedělním finále s brazilským týmem Corinthians.

Mistrovství světa klubů - semifinále:
Monterrey - Chelsea 1:3on-line
Branky: 90.+1 De NIgris - 17. Mata, 46. Torres, 48. vlastní Chávez.

Reklama

Související témata: