Hlavní obsah

Messiho rekord zpochybňují i Brazilci, Zico dal prý gólů víc

Brazilský klub Flamengo zpochybňuje fakt, že je Lionel Messi rekordmanem v počtu vstřelených branek v kalendářním roce. Podle týmu z Ria de Janeiro vstřelil v roce 1979 v jeho barvách Zico 89 gólů, což je o jeden víc, než má na kontě současná argentinská hvězda Barcelony.

Foto: ČTK/AP

Zico v dobách své největší slávy.

Článek

Messi v neděli překonal rekord 85 branek Gerda Müllera z roku 1972 a ve středu ve Španělském poháru proti Córdobě zvýšil svůj letošní účet už na 88 gólů. Navíc má ještě do konce roku k dobru dva ligové zápasy.

"Jsme naštvaní. Messi dosud rekord nepřekonal," řekl brazilskému sportovnímu deníku Lance Bruno Lucena, šéf statistického oddělení Flamenga. Podle něj nastřílel Zico 81 branek za klub, dalších sedm za reprezentaci a jednou se trefil v exhibičním utkání mezi Argentinou a výběrem zbytku světa.

Lucena navíc připomněl, že Zico mezi zářím a listopadem dva měsíce nenastupoval kvůli zranění. "Kdyby hrál celý rok, vstřelil by více než sto gólů," uvedl statistik Flamenga na adresu bývalého kapitána brazilské reprezentace.

Messiho rekord v minulých dnech zpochybnili také v Zambii a nárokují prvenství pro svou legendu Godfreye Chitalua. Nejslavnější fotbalista v historii této africké země prý v "Müllerově" roce 1972 nastřílel dokonce 107 branek.

Reklama